ďť?!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Michelin Restauranter - Michelin Restauranter i Danmark - Danske Michelin Restauranter (Noma, Kong Hans, Hermann Nimb mfl.)Noma
Michelin Restauranter i Danmark

Michelin Restauranter - Danske Michelin RestauranterDe fleste har hørt begrebet michelin restaurant, og der er ingen tvivl om at det er restauranter i sÌrklasse. Begrebet har da ogsü büde haft tid og de bedste intentioner til at blive hvad det er idag. Det startede oprindeligt i Frankring, da brødrene Andre og Edouard Michelin prÌsenterede verden for den første Michelin guide der dÌkkede hele Frankrig. Denne guide og de høje standarder som de dengang satte, er siden udvidet til resten af verden og er idag i mere end 20 lande.

Men hvad er det som gør Michelin restauranter sü specielle. Først og fremmest sü er det nok müden restauranterne kan erhverve deres stjerne pü. For maden kan der max uddeles 3 stjerne, og een stjerne gives for den restaurant som har retter som er gode udover det sÌdvanlige. 2 stjerner gives til restauranter som har sü gode retter at det er vÌrd at tage en omvej for at prøve, hvis man alligevel er i nabolaget. De eftertragtede 3 stjerner derimod, er til restauranter som tilbyder noget sü udsøgt, at det er en tur vÌrd i sig selv.

Restauranterne har ingen mulighed for at püvirke personerne som foretager disse reviews, da de er anonyme og aldrig giver sig til kende. De er betalt af Michelin og alle deres udgifter er dÌkket af dem ogsü. Alle gÌster pü en restaurant kan potentielt vÌre en anmelder, sü den eneste müde en restaurant kan holde sin høje status, er ved hürdt arbejde.

Ved udgangen af 2009 fandtes der i hele verden kun 81 restauranter som havde 3 stjerner, og at bedømmelserne er hürde, det vidner historien fra den kendte Københavnske restaurant Noma om. Den restaurant har erhvervet sig 2 flotte stjerner tilbage i 2007, men er blandt andet küret i Restaurant Magazines som verdens tredje bedste restaurant i 2009 og siden i 2010 hvor den vandt prisen som verdens bedste restaurant. En pris den ogsü vandt i 2011 0g 2012.

I 2010 kunne Danmark prale med 11 restauranter som havde 1 stjerne og Noma med 2 stjerner. Ingen Danske restauranter havde opnüet de eftertragtede 3 stjerner. Men allerede i 2011 faldt dette til til 9 med 1 stjerne. Der er i hele Skandinavien endnu ingen restauranter som til dato har kunne prale med 3 Michelin stjerner, og mange hüber at det müske Ìndres i 2012, hvor Noma müske bliver Skandinaviens første.

Michelin restauranter müles idag ogsü pü en masse andre kriterier, herunder kokken, som kan fü stjerner, hvor hyggeligt der er , hvilket prisneveau der er pü restauranten relativt til lokal miljøet og mange andre vÌrdier. Men vigtigst og mest eftertragtet er naturligvis stjernerne for maden.Danske restauranter & kokke har de seneste ĂĽr vĂŚret i stor kurs. Bl.a. er Noma blevet kĂĽret til verdens bedste restaurant i 2012, mens de de fik en flot 3. plads i 2009, kun overgĂĽet af klassiske restauranter med 3 michelinstjerner El Bulli og The Fat Duck i England.

Foruden verdens bedste restaurant i 2012 fik Danmark ogsĂĽ verdens bedste Kok i 2012, som blev Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium. Hele Danmark havde derfor forventet at den franske michelin guide ville honorere Noma med den 3 stjerne ligesom Geranium skulle have haft modtaget 2 michelinstjerner. 

Det skete dog ikke og ĂĽrets danske resultat ser sĂĽledes ud:

Danske restauranter med stjerner i den nye Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012:

* 2 michelinstjerner:

  • Noma

* 1 michelinstjerne:

  • AOC
  • Herman
  • Kokkeriet
  • Era Ora
  • Formel B
  • Kiin Kiin
  • Kong Hans KĂŚlder
  • Søllerød Kro
  • The Paul

* Seks nye restauranter har fĂĽet en Bib Gourmand-udmĂŚrkelse: Orangeriet, RelĂŚ, Enomania, MĂŞlée, Søren K og Skovshoved.

* Tidligere har følgende restauranter modtaget Bib Gourmand udmÌrkelsen: Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L'Altro og Le Sommelier--------- Tidligere artikler og beskrivelser 2012 
---------

Noma - verdens bedste restaurant


Ja vi kan godt lave mad i Danmark - Faktisk har vi verdens fineste gourmet restaurant Noma. Jeg har selv har fornøjelser at spise pü Noma, mad var udsøgt og betjeninger er i top. Mon ikke Noma für 3 michelinstjerner nÌste gang, der skal køres michelin restauranter?

Hvad adskiller Guide Michelin fra andre restaurant og hotel vejledninger?


Michelin har vÌret i branchen for at evaluere og anbefale restauranter og hoteller i mere end et ürhundrede. Vi beskÌftiger fuldtids professionelle inspektører, der anonymt besøge restauranter og hoteller, og vurdere dem pü en rÌkke kriterier. Vores evaluering er blevet finpudset med tiden til at identificere en konsekvent høj kvalitet virksomheder, der passer til en rÌkke af budgetter og pü tvÌrs af en vifte af stilarter og køkkener.

Hvis vores inspektører er imponeret over en restaurant eller hotel, de besøger virksomheden igen. Og igen. Det er denne form for tvangsprÌget forskning, der gør Guide Michelin südan en pülidelig kilde til anbefalinger. Ligegyldigt hvad den lejlighed, vi tror du vil finde, at Michelin Guide vil hjÌlpe dig med at gøre det perfekte valg.

Guide Michelin. Berømte anonym.

Danmark har nu 14 Michelin restauranter, den meste Kendte er Restaurant Noma, som ligeledes er blevet kĂĽret til verdens 2. bedste restaurant.

Nedenfor kan du se listen over danske michelin restauranter.

Restaurant Noma (2*)

Strandgade 93
DK-1401 København K
Tel. +32 96 32 97

Beskrivelse af Noma fra egen hjemmeside:

Med noma ønsker vi at tilbyde et personligt, nordisk gourmetkøkken, hvor typiske tilberedningsmetoder, nordiske rüvarer og vores fÌlles madkulturelle arvegods, udsÌttes for en innovativ gastronomisk tankegang. I sin yderste konsekvens ser vi det som vores udfordring at medvirke til en genrejsning af det nordiske køkken, sü det favner det Nordatlantiske, og med sin velsmag og regionale egenart lyser op i verden.

Det er ikke olivenolie, foie gras, soltørrede tomater og sorte oliven du vil møde pü noma. Vi har rejst i Norden og fundet fÌnomenale rüvarer, som vi für fløjet ind. Eksempelvis hestemuslinger, dybhavskrabber og jomfruhummere fra FÌrøerne, som vi modtager og har güende levende indtil de skal serveres. Skyr, helleflyndere, vilde laks, torsk og tang fra Island. Lam, moskusokse, bÌr og vand fra Grønland. Pü samme müde afsøger vi isÌr Danmark, men ogsü de øvrige nordiske lande, for at sikre forsyninger af rüvarer i sÌrklasse. Büde meget dyre ting, men ogsü oversete, beskedne ingredienser som kornsorter, gryn og bÌlgfrugter som du vil opleve i overraskende tilberedninger.


Restaurant Kong Hans KĂŚlder (1*)

VingaardsstrĂŚde 6
DK-1070 København K
Tel. +33 11 68 68

Beskrivelse af Kong Hans fra egen hjemmeside:

Køkkenet i Kong Hans KĂŚlder har siden starten vĂŚret drevet ud fra én enkel ambition: At vĂŚre blandt Europas bedste. Grundlaget er den franske gastronomis klassiske traditioner, med inspiration fra andre landes køkkener og rĂĽvarer. Dog tilstrĂŚbes stĂŚrk Skandinavisk accent og ĂŚstetik i form af mere udtrykt enkelhed.

Tidligere tiders køkken kunne ikke blive flot nok; i dag skal tingene vÌre tro mod sin oprindelse.

"Jo enklere køkken, desto højere krav til rüvarerne og dem der forarbejder dem"

Era Ora (1*)

Ovengaden neden Vandet 33 B
DK-1414 København K
Tel. +32 54 06 93

Beskrivelse af Era Ora fra egen hjemmeside:
Ikke tilgĂŚngelig

Restaurant Ensemble (1*)

Tordenskjoldsgade 11
DK-1055 København K
Tel. +33 11 33 52

Beskrivelse af Restaurant Ensemble fra egen hjemmeside:

Tag en lille hĂĽndfuld engagerede, topprofessionelle unge mennesker. Tag det gedigne, franske køkken og tilsĂŚt moderne dansk kogekunst. Tag de ypperligste rĂĽvarer og krydr med godt hĂĽndvĂŚrk og hjerteblod. Server med nĂŚnsomhed og følelse. Ensemble har én ambition: at hver eneste gĂŚst forlader os sĂĽ tilfreds, at han eller hun drømmer om at komme hurtigst muligt igen.

Køkkenet
Lige fra begyndelsen har innovation og præcision ned til mindste detalje været nøgleord på Ensemble. Vi samarbejder kun med råvareleverandører, der kan leve 100 pct. op til den høje standard, vi selv vil give videre til vore gæster. En lang række små, lokale producenter er med til at sikre den aldrig svigtende kvalitet hos Ensemble -“ således får vi grøntsager fra Lammefjorden, mejeriprodukter fra Grambogård, svampe fra en privat samler og ost direkte leveret fra Strasbourg.

Restauranten
Vi har tilstræbt at komponere interiøret, så det spiller perfekt sammen med den mad og vin, vi serverer -“ en symfonisk helhed uden mislyde. Vi har grundlæggende lagt vægt på lethed, enkelthed og minimalisme med crescendoer undervejs. Derfor har vi f.eks. valgt, at der på hørdugene skal ligge bestik af sølv og stå glas af krystal.

Kokke og tjenere arbejder tæt sammen i bestræbelserne på at leve op til de høje krav, vi forventer gæsterne stiller. Det betyder, at Ensembles ansatte hver især er specialister på deres felt. Med et åbent køkken er kokkene fysisk til stede i restauranten -“ og med plads til maks. 45 spisende vil man som gæst på Ensemble altid opleve en personlig og intim stemning.

Restaurant The Paul (1*)

Tivoli
Vesterbrogade 3
DK-1620 København V
Tel. +33 75 07 77

Restaurant Formel B (1*)

Vesterbrogade 182
DK-1800 Frederiksberg C
Tel. +33 25 10 66

Søllerød Kro (1*)

Søllerødvej 35
DK-2840 Holte
Tel. +45 80 25 05

MR (1*)

Kultorvet 5
DK-1151 København K
Tel. +33 91 09 49

Paustian v/Bo Bech (1*)

KalkbrÌnderiløbskaj 2
DK-2100 København Ø
Tel.+ 39 18 55 01

Restaurant Kiin Kiin (1*)

Guldbergsgade 21
DK-København N
Tel.+ 35 35 75 55

Restaurant Geranium (1*) (restauranten er lukket!)

Kronprinsessegade 13
1306 København K
Tel.+ 33 11 13 04

Restaurant Herman i Nimb (1*)

Bernstorffsgade 5
1577 København V
Tel.+ 88 70 00 00

Kokkeriet (1*)

Kronprinsessegade 64
1306 København K
Tel.+ 33 15 27 77
Del dine erfaringer om: Michelin Restauranter
Annoncer:
Michelin Restauranter


 
XML error: The download of the specified resource has failed.
Relaterede nyheder:
Michelin Restauranter
Denne side er en del af iRaptus.com - Fanø - Information om Fanø / Sønderho / Fanø Bad / Sommerhusudlejning pü Fanø / Restauranter pü Fanø